Український ринок акцій у понеділок опустився нижче 1400 пунктів з індексу УБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у понеділок опустився нижче 1400 пунктів з індексу УБ

Фондовий ринок
201
Український ринок акцій за млявої торгової активності в понеділок пробив "психологічний бар'єр" з індексу УБ: індикатор завершив сесію на позначці 1388,21 пункту, втративши за день 0,87%, індекс ПФТС знизився на 1,15% - до 551 пункту.
Обсяг торгів на фондовому ринку УБ склав 86 млн грн, на ПФТС - 321 млн грн.
Драйверами індексу УБ в понеділок виступили акції "Укртелекому" (-3,21%), Райффайзен Банку Аваль (-4,42%), і "Мотор Січі" (-1,74%). Значне зниження вартості, крім того, спостерігалося з паперів Єнакіївського метзаводу (-4,22%).
Лідерами зростання були акції Стахановського вагонобудівного заводу (+2,7%), "Азовсталі" (+0,64%) і "Центренерго" (+0,49%).
На ПФТС найбільше просіли папери "Дніпроенерго" (-7,73%), з якими була укладена всього одна угода. Основні розпродажу водночас спостерігалися з акцій "Мотор Січі" (-1,6%) і Алчевського меткомбінату (-1,32%).
Лідерами росту за одиничних угод були: "Західенерго" (+7,86%), "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (+3,86%) і "Центренерго" (+2,32%).
Польський індекс акцій компаній з активами в Україні WIG-Ukrain в понеділок знизився на 0,63% - до 750,28 пункту за обсягу торгів у 21,333 млн польських злотих.
Лідерами зниження були акції "Вести" (-3,56%), "Кернела" (-1,31%) і KSG Agro (-0,83%).
Зі зростанням завершили сесію паперу "Садова Груп" (+1,68%), Coal Energy (+1,62%) і "Агротону" (+0,57%).
На думку опитаних агентством "Інтерфакс-Україна" учасників фондового ринку, український ринок акцій у понеділок торгувався слідом за негативними сигналами з-за кордону.
Аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин відзначив, що інвестори досить мляво реагували на позитивну зовнішню кон'юнктуру, але з ентузіазмом відігравали негативні новини протягом дня.
"Ранкове падіння українського ринку було успішно викуплено на тлі поліпшення зовнішньої кон'юнктури, однак оприлюднення негативної статистики щодо ринку житла в США збило оптимізм, й фондові індекси кинулися вниз", - сказав він
При цьому, за його оцінками, падіння індексу УБ нижче за рівень 1400 пунктів підвищує ймовірність його подальшого зниження до 1200 пунктів.
Начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха в свою чергу зазначив, що зустріч міністрів фінансів і глав центробанків G20, що завершилася цими вихідними, не надихнула ринки.
"Учасники зустрічі знову обмежилися загальними словами і висловили свою готовність протистояти новим економічним викликам, водночас обіцянки більше не діють на інвесторів і вони хочуть бачити реальні кроки з виходу Європи з боргової кризи", - зазначив експерт.
Як вважає фахівець департаменту довірливо управління інвестгрупи "Сократ" Антон Левинський, продажі на ринках посилило також падіння індексу ділової довіри в Німеччині.
На думку експерта, у вівторок увага інвесторів буде сконцентрована на макроекономічній статистиці США, яка буде оприлюднена у другій половині торговельної сесії.
Водночас І. Сабадаха вважає, що очікувані статдані навряд чи зроблять значний вплив на хід торгової сесії у вівторок.
Увага інвесторів, як і раніше, буде зосереджена на розвитку ситуації в єврозоні, а побоювання щодо можливості дефолту Греції будуть як і раніше чинити негативний вплив на котирування акцій на фондових майданчиках, вважає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас