Тігіпко: Україна до кінця 2011 р. змушена буде підвищити тарифи на газ для населення заради кредиту МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна до кінця 2011 р. змушена буде підвищити тарифи на газ для населення заради кредиту МВФ

Енергетика
5513
Україна буде змушена до кінця 2011 року підвищити тарифи на газ для населення, щоб виконати ключову умову відновлення кредитів міжнародних фінансових організацій в період нестабільності на світових ринках капіталу, сказав віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. Про це повідомляє Reuters.
Боргова криза в Європі ставить під сумнів можливість України залучити за доступною ціною зовнішні комерційні позики в обсягах, необхідних для фінансування дефіциту держбюджету та обслуговування боргів, і змушує йти на непопулярні заходи, щоб відновити кредитування Міжнародного валютного фонду і Світового банку.
"Для України це складне рішення... Мій погляд такий, що ми повинні до цього йти в умовах тієї ситуації, яка є в світі, ми бачимо, що робиться з ринками", - сказав Тігіпко в кулуарах осінніх щорічних зборів ключових кредиторів країни.
У січні-вересні Київ втратив можливість отримати від МВФ три квартальні кредити в розмірі приблизно 1,5 млрд дол. кожен в рамках програми stand-by загальним обсягом 15,5 млрд дол. через порушення погоджених з фондом термінів проведення пенсійної реформи і підвищення тарифів на газ. За словами Тігіпка, не надійшли також кредити й інших міжнародних організацій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас