Японці вирішили назавжди зупинити одну з АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці вирішили назавжди зупинити одну з АЕС

Енергетика
474
Влада японського міста Макінохара вирішила зупинити назавжди АЕС "Хамаока", що розташована біля цього населеного пункту.
Дану постанову вперше було винесено на рівні органу місцевого самоврядування в Японії, передає інтернет-видання ru.org.ua.
"Без твердих гарантій безпеки і спокою, АЕС повинна бути зупинена навіки", - йдеться в резолюції, прийнятій більшістю голосів.
Місто Макінохара є одним з п'яти, розташованих в районі АЕС населених пунктів, без згоди мешканців яких оператор станції Chubu Electric Power не має права відновити її роботу. Тим часом компанія-оператор розраховує на те, що АЕС буде знову запущена через два-три роки, коли буде побудована стіна висотою 18 метрів проти цунамі.
Раніше влада Японії вимагала зупинити роботу АЕС "Хамаока" через високий ризик виникнення потужного землетрусу і гігантського цунамі в районі її розташування в префектурі Щідзуока.
Нагадаємо, після сильного землетрусу і цунамі 11 березня сталася аварія на АЕС "Фукусіма-1", в результаті чого сталося просочування радіації, яке призвело до виявлення радіонуклідів у воді, овочах, м'ясі, грибах та інших продуктах.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас