Уманський: У проекті держбюджету-2012 цифри розходяться на десятки мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уманський: У проекті держбюджету-2012 цифри розходяться на десятки мільярдів

Казна та Політика
298
В урядовому проекті державного бюджету на 2012 рік дуже багато розбіжностей цифр: в основному тексті законопроекту, додатках, таблицях, пояснювальних записках цифри не сходяться на досить значні суми. Про це в коментарі для "Дзеркало тижня. Україна" заявив екс-керівник Міністерства фінансів Ігор Уманський.
Уманський нагадав, що незабаром після подачі документа лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив про нестиковки в проекті на 4-5 млрд. "На жаль, їх там набагато більше", - констатував екс-міністр фінансів.
"Наприклад, у пояснювальній записці доходи бюджету вказуються в сумі 334 млрд грн, а в самому тексті законопроекту-337,5 млрд. Або трансферти Пенсійному фонду в поясненнях - 48,3 млрд, а в тексті і таблицях - 44,5 млрд", - повідомив він.
"Абсолютно незрозуміла ситуація з повною розбіжністю цифр щодо держборгу і щодо його фінансування - там повний бардак. Наприклад, в додатках до проекту бюджету є структура держборгу і по всіх роках розписані обсяги погашень і суми обслуговування. Так от, ці цифри взагалі не збігаються із закладеними безпосередньо в проект закону про держбюджет. Якщо відповідно до додатків погашення в 2012 році складуть 38 млрд грн, то в тексті законопроекту закладено майже 60 млрд. На обслуговування держборгу в додатках фігурують 15,3 млрд грн, а в законопроекті - 30 млрд", - зазначив Уманський.
"Схоже, що Мінфін за старою "доброю" звичкою заклав" запас міцності "для торгівлі з депутатами - близько 5-7 млрд грн, завищивши витрати за статтею "обслуговування держборгу", - вважає він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас