Глави Мінфінів: Турбуватися про порятунок Греції вже пізно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глави Мінфінів: Турбуватися про порятунок Греції вже пізно

Казна та Політика
881
Страхітливі заяви звучать на зустрічі фінансових лідерів Великої двадцятки у Вашингтоні. Глава японського Мінфіну попереджає, що нова хвиля кризи може бути страшніше тієї, що була в 2008.
Він нагадав - тоді крах викликало банкрутство окремого банку - Lehman Brothers. Зараз мова йде про борги цілої держави, і загрозу дефолту. Глави Мінфінів і Центробанків G20 вирішили, що головне зараз - захистити банківську систему. Турбуватися про порятунок Греції пізно.
Антоніо Борджес, директор європейського департаменту МВФ заявив: "Греція - маленька країна. І її борги не створять для європейських банків таких вже великих проблем. Звичайно, вони зазнають збитків, це позначиться на їх прибутковості. Проблема сьогодні лежить за межами Греції. Головне питання в тому, що трапиться з рештою Європи і чи не почнуть нові проблеми рости як гриби. Ось що так турбує ринки".
Міжнародний валютний фонд заявляє - боротися з кризою єврозони повинні всі країни. У тому числі й ті, що розвиваються - БРІКС, як володарі великих капіталів. На порятунок євро залишається всього шість тижнів, попередив глава британського Мінфіну Осборн. Рішення потрібні вже до саміту Великої двадцятки. Росія до можливих потрясінь готова краще, ніж багато європейських країн, вважають у Світовому банку. Але в разі падіння цін на нафту до 60-70 доларів, російська економіка може скоротитися на 1.5%. Міністр Кудрін упевнений - у найближчі декілька років ціни на нафту будуть високими. Він додав, що ніяких надзвичайних заходів Росія у зв'язку з кризою вживати не буде, бо вони не потрібні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас