Росстат: Інфляція в РФ за вісім місяців виявилася майже в три рази вищою, ніж в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росстат: Інфляція в РФ за вісім місяців виявилася майже в три рази вищою, ніж в ЄС

Казна та Політика
208
Інфляція в Росії за підсумками січня - серпня 2011 року досягла 4,7%, у той час як у країнах Євросоюзу цей показник склав 1,6%, свідчить огляд Росстату, підготовлений на основі публікацій загальноєвропейського статистичного агентства Євростат і національних статистичних даних.
Тим часом у серпні порівняно з попереднім місяцем споживчі ціни на товари та послуги в Росії знизилися на 0,2%, у той час як в середньому по ЄС зросли на 0,2%.
У серпні 2011 року серед розглянутих країн найбільший приріст споживчих цін на товари та послуги як і раніше спостерігався в Білорусії - в порівнянні з попереднім місяцем на 8,9%, за період з початку року - на 53,6%.
Помітне збільшення цін у серпні відзначалося також у Бельгії (на 1,5%) та Люксембурзі (на 1,4%); за період з початку року - в Казахстані (на 5,9%) і на Мальті (на 4,8%).
Разом з тим ціни на товари та послуги за серпень знизилися (на 0,1-1,4%) у багатьох державах, у тому числі в Болгарії, Угорщині, Чехії, Греції, Данії, Латвії, Литві, Португалії, Румунії, Норвегії, Швейцарії та Україні.
У серпні в більшості країн ЄС продовжилося зниження цін на продукти харчування, пов'язане в основному із сезонним здешевленням овочів і фруктів. Найбільш помітно продукти за місяць подешевшали в Латвії (на 2,3%), Угорщині, Польщі, Румунії (на 1,6-1,7%).
Серед країн ЄС помітний приріст споживчих цін на продовольство за серпень був відмічений лише на Мальті (1,6%) та на Кіпрі (0,7%). За період з початку року найбільш істотне збільшення цін на продукти спостерігалося на Кіпрі (на 7,6%), в Словенії (на 4,2%) і Литві (на 3,7%).
В Росії за січень - серпень найбільш помітно зросли ціни на хлібобулочні вироби і крупи - на 8,5% (у країнах ЄС - на 3,2%), рибу і морепродукти - на 7,6% (у ЄС - на 3,2%), м'ясо та м'ясопродукти - на 5,5% (у ЄС - на 2,9%). На 4,4% дорожче стали масла і жири (у країнах ЄС - на 6,3%), на 3,4% - цукор, джем, мед, шоколад і цукерки (на 4,5 %).
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас