МЗС: Асоціація з ЄС - не подарунок Україні, а потреба Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Асоціація з ЄС - не подарунок Україні, а потреба Європи

Казна та Політика
422
Асоційоване членство України в Європейському союзі не є подарунком для нашої країни, а цілком реальною зацікавленістю Європи в наших ринках. Про це в прямому ефірі одного з українських телеканалів заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.
"Наш шлях в цьому напрямі не є подарунком для України як такої. Це в інтересах і Європейського Союзу. Те, що Україна є потенційним, і зараз вже досить важливим, ринком для Європи - це розуміють наші партнери. Без розширення цього ринку в нинішніх дуже складних умовах в самому Європейському Союзі дуже важко буде виходити з кризи", - зазначив К.Грищенко.
Також він зазначив, що "сьогодні ми завершуємо переговори щодо укладення угоди про асоціацію включно з всеосяжною зоною вільної торгівлі. Ця угода потрібна не тільки Україні. Оскільки ми будемо отримувати вигоду від цього через певний час. А для Європи це закріплення своїх позицій на нашому ринку вже після того як ця угода набере чинності. Тому є реальний інтерес".
Міністр зазначив, що щодо процесу над Ю.Тимошенко, українська сторона слухає європейських партнерів, веде з ними діалог і пояснює ситуацію в країні в контексті її європейських прагнень.
"Це непросте завдання, але ми розуміємо, що головне в цій ситуації зберегти європейську перспективу, знайти той баланс інтересів у переговорах щодо угоди про асоціацію, який би відповідав довгостроковим інтересам України і Європи", - додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас