Україна має намір домовитися з ЄС про квоти на експорт 92 тис. тонн м'яса при створенні ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір домовитися з ЄС про квоти на експорт 92 тис. тонн м'яса при створенні ЗВТ

Казна та Політика
358
Україна має намір домовитися з Європейським Союзом про квоти на експорт 92 тис. тонн м'яса при створенні зони вільної торгівлі.
Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.
Ці домовленості були досягнуті під час 17-го раунду переговорів України та ЄС про створення зони вільної торгівлі 21 вересня.
Зокрема передбачається, що квота на експорт яловичини складе 12 тис. тонн на рік, без збільшення після п'ятирічного періоду.
Заморожених туш курей в перший рік передбачається експортувати 20 тис. тонн, охолоджених частин туш - 16 тис. тонн, за п'ять років цей обсяг збільшиться до 20 тис. тонн.
У сумі через п'ять років експорт м'яса птиці може скласти 40 тис. тонн.
За свинині також досягнута попередня домовленість щодо постачання в обсязі 40 тис. тонн, з них 20 тис. тонн - напівтуші або чвертьтуші.
Щодо експорту яєць досягнута попередня домовленість про експорт 3 тис. тонн в шкаралупі і 3 тис. тонн продуктів переробки.
Також передбачаються поставки овочів 50 тис. тонн фруктів - 270 тис. тонн.
Крім того, досягнута попередня домовленість про обсяги поставок біоетанолу в обсязі 27 тис. тонн зі збільшенням після п'ятирічного періоду до 100 тис. тонн.
Як повідомляло агентство, 22 вересня на прес-конференції міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що під час 17-го раунду переговорів досягнуті остаточні домовленості про квоти на експорт української продукції в країни ЄС в рамках зони вільної торгівлі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас