Лукашенко запропонував Газпрому купувати акції білоруських підприємств, не лише Бєлтрансгазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко запропонував Газпрому купувати акції білоруських підприємств, не лише Бєлтрансгазу

Казна та Політика
177
Президент Білорусії Олександр Лукашенко пропонує "Газпрому" розглянути можливість купівлі акцій білоруських підприємств крім купівлі 50% акцій "Белтрансгазу".
"Ми дуже давно, ще до вашого приходу в "Газпром", вели переговори про те, що нам потрібно розширювати співпрацю з "Газпромом", - заявив О.Лукашенко в п'ятницю в Мінську під час зустрічі з головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером.
"Намічалися цікаві проекти", - констатував президент, запропонувавши обговорити їх.
"Проектів достатньо для обговорення: там, де може бути сировиною газ для виробництва товарної продукції, і не обов'язково заснованої на природному газі", - сказав О.Лукашенко.
Президент Білорусії запропонував обговорити "купівлю акцій "Белтрансгазу", можливо, і інших підприємств, які будуть цікавити "Газпром" , якщо "Газпром" погодиться на ті умови, які сьогодні пропонуються білоруською стороною". "Є ціла низка питань, які ми готові розглядати, продовжувати розглядати", - сказав О.Лукашенко.
"Я знаю, що ви політикою не займаєтеся, але, тим не менш, завжди стає політичним це питання (ціна російського газу для Білорусії - ІФ), коли ми відкладаємо в довгий ящик його рішення", - зазначив О.Лукашенко, звертаючись до голови "Газпрому". "Хотілося б, щоб ми оперативно вирішували ці питання", - підкреслив президент Білорусії.
Він додав, що ця тема обговорювалася ним з президентом РФ Дмитром Медведєвим, з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним під час зустрічі з Сочі. "І я дуже був задоволений цією зустріччю. Думаю, що в цьому ключі ми можемо продовжити нашу роботу", - сказав глава білоруської держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас