П'ятницький: Київ і Брюссель вирішили всі принципові питання щодо ЗВТ і мають намір завершити роботу до середини жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ятницький: Київ і Брюссель вирішили всі принципові питання щодо ЗВТ і мають намір завершити роботу до середини жовтня

Казна та Політика
185
18 раунд переговорів щодо зони вільної торгівлі Україна-ЄС, який розпочався в Брюсселі 19 вересня, триватиме до середини жовтня. Українська та європейська сторони погодили всі принципові питання.
Як пояснив у п'ятницю в Брюсселі журналістам глава української делегації Валерій П'ятницький, 18-й раунд переговорів не закривається.
"Було зроблено все для того, включаючи зустріч першого віце-прем'єра Андрія Клюєва з європейським комісаром з питань торгівлі Карлом де Гухтом, щоб вирішити всі концептуальні питання, плюс вирішити більшість технічних питань", - сказав він.
За словами П'ятницького, "йде заключна робота".
"Зараз ми ведемо рахунок на дні. Протягом наступних двох тижнів ми, практично, підійдемо до оформлення цих питань на папері, і на цьому буде поставлена крапка. У грудні буде саміт Україна-ЄС, і щоб під час саміту було заявлено, що все завершено, і європейській стороні, і нам потрібно кілька тижнів, щоб все завершити. Для цієї роботи потрібен час до середини жовтня", - сказав голова переговорної делегації.
П'ятницький уточнив, що станом на сьогодні закриті питання тарифів, захисту прав інтелектуальної власності та географічних назв, питання санітарного та фітосанітарного регулювання, конкуренції, тарифні квоти для сільськогосподарської продукції. "Ці питання досить довго були каменем спотикання. Зараз вони вирішені не тільки концептуально, а й технічно. Погоджено практично всі деталі, і зараз ми подивимося на текст з точки зору того, щоб не були пропущені коми і не було граматичних помилок", - пояснив він суть залишилася роботи.
При цьому залишилися питання, які "принципово погоджені на рівні нашого і європейського керівництва, і над якими ми зараз працюємо, щоб оформити в конкретні тексти розділів". Такими питаннями П'ятницький назвав імпорт автомобілів, експортні мита, енергетичне співробітництво і питання послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас