Путін приїде на зустріч Медведєва і Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін приїде на зустріч Медведєва і Януковича

Енергетика
633
Російський прем'єр Володимир Путін візьме участь у суботній зустрічі президента України Віктора Януковича з президентом Росії Дмитром Медведєвим.
Про це УНІАН в РФ повідомив прес-секретар російського прем'єра Дмитро Пєсков.
"Путін візьме участь у зустрічі двох президентів у Завидово", - сказав Пєсков.
Він зазначив, що передбачається обговорення широкого спектру двосторонніх відносин з акцентом на "газові справи".
Крім того, він не відкидає, що буде обговорюватися питання участі України в Митному союзі. "Митний союз російська сторона готова обговорювати. Насильно милим не будеш - є речі, які вигідні, а є, які не вигідні. Митний союз може принести щорічну вигоду для України понад 6 млрд. доларів", - сказав прес-секретар.
"Якщо Україна має щось більш вигідне, тоді вона, звичайно, не повинна брати участь у Митному союзі, а робити те, що їй вигідніше", - сказав Пєсков.
Він зазначив, що по лінії прем'єра підписання документів не заплановано.
Відповідаючи на запитання УНІАН, чи українському президенту чекати "пресингу" з боку російських керівників, як про це писали російські ЗМІ, він сказав: "В даному випадку ніхто нікого не пресує. Всі відстоюють свої інтереси, але так, щоб рішення носили взаємовигідний характер".
Пєсков підкреслив, що слово "пресувати" недоречно в міждержавних відносинах, і, тим більше, таких близьких партнерських країн, як Росія і Україна.
У суботу, 24 вересня, Янукович відвідає Росію. Візит відбудеться на запрошення президента РФ.
Нагадаємо, Україна намагається переглянути чинні газові контракти з Росією, укладені в 2009 році прем'єром Юлією Тимошенко. На думку української сторони, формула визначення ціни на газ, закладена в цих контрактах, не ринкова.
Для цього Україна, крім іншого, запропонувала створити нафтогазовий консорціум за участю Росії і Євросоюзу з управління газотранспортною системою України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас