Терьохін: Держбюджет був зверстаний з урахуванням скасування пільг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терьохін: Держбюджет був зверстаний з урахуванням скасування пільг

Казна та Політика
397
Народний депутат від БЮТ-Батьківщина Сергій Терьохін заявив, що в проекті бюджету на 2012 рік кошти на виплату пільг для 16 категорій громадян України не передбачені.
Про це повідомляє РБК-Україна.
"На пряме запитання на комітеті фінансів і банківської діяльності заступник міністра фінансів Мярковський відповів, що бюджет був зверстаний з урахуванням скасування пільг. Тобто, навіть для підтримки так званого статус-кво, як Єфремов сказав, що, щоб залишилося те, що є на сьогодні... необхідно ще додатково 10 мільярдів гривень. У бюджеті їх немає", - сказав він.
При цьому народний депутат повідомив, що на згаданому засіданні комітету з питань фінансової і банківської діяльності представники Міністерства фінансів пропонували взяти необхідні кошти з тих, що передбачені на витрати для потреб агропромислової сфери.
Як повідомлялося, 9 вересня парламент прийняв у першому читанні законопроект №9127, розгляд якого було ініційовано урядом, Про гарантії держави щодо виконання судових рішень. Згідно з цим законопроектом, Кабміну надається право встановлювати порядок і розмір виплат пільговим категоріям громадян.
Нагадаємо, на думку опозиції, прийнятий ВР у першому читанні законопроект скасовує соціальні пільги 16 категорій громадян і сприятиме маніпуляціям Кабінету міністрів держфінансами перед майбутніми парламентськими виборами.
20 вересня біля будівлі Верховної Ради проходив мітинг, учасники якого вимагали неприйняття закону №9127, що скасовує пільги для 16 категорій громадян. Під час мітингу були зіткнення між міліцією та мітингувальниками.
Напередодні міністр фінансів України Федір Ярошенко запевнив, що проектом державного бюджету на 2012 рік не передбачено скорочення жодних пільг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас