Модернізація 185 вагонів Київського метрополітену обійдеться в 1,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Модернізація 185 вагонів Київського метрополітену обійдеться в 1,6 млрд грн

Казна та Політика
135
У модернізацію 185 вагонів діючого рухомого складу Київського метрополітену буде вкладено 1,6 млрд грн, повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов на прес-конференції в Кременчуці (Полтавська обл.).
За його словами, з цієї суми 986 млн грн буде отримано за Кіотським протоколом. На ці кошти буде поставлено японське електрообладнання, а роботу з модернізації виконуватиме Крюківський вагонобудівний завод (Кременчук, Полтавська обл.).
"Вартість цього вагона складе 60% від вартості нового, але за своєю якістю це буде практично новий вагон", - зазначив Попов.
Реалізація даного проекту може початися вже в 2011 році, в цілому проект розрахований на 1,5-2 роки, додав він.
Як повідомлялося, Київська міськдержадміністрація в січні 2011 року підписала меморандум про взаєморозуміння з японською корпорацією Itochu. У документі закріплені наміри сторін співпрацювати в справі отримання КП "Київський метрополітен" кредиту на 30 років під 1,5% річних. Корпорація Itochu зацікавлена в безпосередній участі в проектах модернізації Київського метрополітену та будівництва нової лінії метро.
Голова правління ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" Євген Хворост в липні поточного року заявив, що підприємство в 2012 році займеться модернізацією вагонів для КП "Київський метрополітен" спільно з японськими компаніями, зокрема Mitsubishi і Itochu.
За його словами, старі вагони, що працюють на постійному струмі, будуть переоснащені двигунами змінного струму з метою економії енергоресурсів, яка може скласти близько 30%.
Крюківський вагонобудівний завод є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних. Загалом підприємство випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро і ескалаторів, контейнери, дорожню техніку. Виробництво пасажирських вагонів здійснюється на замовлення "Укрзалізниці".
Продукція заводу поставляється більш ніж в 20 країн світу.
КП "Київський метрополітен" в даний час експлуатує 758 вагонів. З них, за даними комунального підприємства, 268 вагонів перевищили встановлений термін експлуатації (31 рік).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас