В Києві до 2025 року побудують 23 станції метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві до 2025 року побудують 23 станції метро

Казна та Політика
330
У столиці до 2025 року планується ввести в експлуатацію близько 35 км ліній метрополітену і 23 станції.
Про це заявив начальник КП Київський метрополітен Володимир Федоренко, повідомляє прес-служба метрополітену.
"Ми пропонуємо до 2025 року значно збільшити темпи будівництва ліній і станцій метрополітену та ввести в експлуатацію близько 35 км ліній, 23 станції, додатковий вхід-вихід зі станції "Вокзальна" і три електродепо", - сказав Федоренко.
За словами Федоренка, для будівництва спільного ділянки Подільсько-Вигурівської та Лівобережної ліній планується залучення коштів міського бюджету та іноземних кредитних ресурсів під державні гарантії, опрацьовується залучення пільгового кредитування в рамках програми офіційної допомоги розвитку японського уряду.
Чиновник також відзначив, що для розвитку інфраструктури метрополітену можливе залучення вітчизняних інвесторів, з якими вже укладені інвестиційні договори на об'єктах метрополітену: "Але це питання належить до компетенції Головного управління економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації".
Раніше повідомлялося, що розроблена Мінінфраструктури концепція передбачає, що до 2020 року в столичному метрополітені введуть 26 нових станцій, чотири пересадочні вузли, а також два входи (виходу) на діючих станціях.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас