ЄЦБ може вжити додаткових заходів стимулювання вже в жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ може вжити додаткових заходів стимулювання вже в жовтні

Казна та Політика
290
Європейський центральний банк (ЄЦБ) може піти на нові заходи стимулювання економічного зростання в регіоні вже на найближчому засіданні в жовтні, якщо свіжі макроекономічні дані не дадуть приводів для оптимізму, наводить агентство Bloomberg слова глави Центрального банку Бельгії Люка Кене.
"ЄЦБ ніколи не виключає жодних можливостей заздалегідь, - зазначив Кене в інтерв'ю, яке він дав Bloomberg у четвер, відповідаючи на питання, чи варто чекати на зниження ставки на найближчому засіданні. - Якщо дані, які з'являться на початку жовтня, покажуть, що справи йдуть гірше, ніж ми очікували, ми подумаємо про рішення, які потрібно схвалити у зв'язку з цим".
За словами Кене, серед заходів, яких ЄЦБ потенційно може вжити, може бути рішення про відновлення видачі довгострокових кредитів - наприклад, на 12 місяців або навіть більше.
"Ми могли б надати перевагу вчинити так, коли ми відчуємо, що в цьому є гостра необхідність. Поки у мене такого відчуття немає, але воно може з'явитися через два тижні", - заявив Кене.
При цьому глава бельгійського Центробанку підкреслив, що саме по собі зниження ставки "зрозуміло, не допомогло б" в зниженні довгострокових ставок за кредитами".
Наступне засідання ЄЦБ відбудеться 6 жовтня.
Наразі ставка ЄЦБ становить 1,5%. Для порівняння: ставка Федеральної резервної системи (ФРС) стоїть в діапазоні 0-0,25%, Банку Японії - 0-0,1%, Банку Англії - 0,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас