Нафтогазу дозволили не платити податки на майже 15 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогазу дозволили не платити податки на майже 15 мільярдів гривень

Казна та Політика
1553
НАК "Нафтогазу України" була списана податкова розстрочка на суму 14,58 мільярда гривень, дискусійною поки залишається сума в 2,5 мільярда гривень з "Укргазвидобування". Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в Державній податковій службі.
"З НАК ми навіть ці суми не враховуємо в податковий борг, тому що це політичне питання", - розповіло джерело.
Як говориться у звіті Рахункової палати про наповнення доходної частини бюджету в I півріччі, податковий борг НАК "Нафтогаз України" за підсумками I півріччя досяг 3,4 мільярда гривень, а сума розстрочених зобов'язань перед держбюджетом виросла з 232 мільйонів гривень до 14,58 мільярдів гривень.
Згідно зі звітом, з початку року податкові розстрочки зросли на 15,3 мільярда гривень, до 21,9 мільярда гривень. Крім того, контролери встановили, що перевиконання загального фонду на 0,5 мільярда гривень, або на 0,4% від плану (120,9 мільярда гривень), було забезпечено за рахунок податкових переплат. За півроку було наперед перераховано податків на 2,4 мільярда гривень, що збільшило борг податківців перед бізнесом до 17,35 мільярда гривень. Цим фактором пояснюється значне зростання відрахувань з податку на прибуток - план перевиконано на 1,4 мільярда гривень.
Податковий борг з початку року скоротився на 1,4 мільярда гривень до 19 мільярдів гривень, йдеться в звіті. У структурі заборгованості лише 8% підприємств економічно активні, решта мають статус безнадійних боржників або перебувають у стані банкрутства або судових розглядів, повідомило джерело видання.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас