ФРС США залишила ставки незмінними до середини 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США залишила ставки незмінними до середини 2013 року

Кредит&Депозит
365
Федеральний резерв Сполучених Штатів знову залишив облікову ставку на незмінному мінімальному рівні. А також запровадив програму під назвою "Твіст". Реакція ринків на дії фінансистів виявилася вкрай негативною.
Федеральна резервна система Сполучених Штатів вкотре залишила облікову ставку незмінною. Вона становить 0% – 0,25%. Таке рішення ухвалили посадовці на черговому засіданні адміністрації регулятора. Рівня відсотків пообіцяли не підвищувати щонайменше до середини 2013-го. Окрім того, фінансисти почали реалізацію операції "Твіст", або "поворот". У рамках цієї програми вони хочуть до кінця червня 2012-го продати короткострокових боргових облігацій на 400 мільярдів доларів. На виручені кошти придбають папери із терміном погашення від 6 до 30 років. Аналітики поставилися до таких планів вельми скептично.
"Такі дії навряд чи позитивно вплинуть на американську економіку. Про оздоровлення не йдеться взагалі. Хіба що про загальну підтримку господарства. Постає питання, чи не ухвалили таке рішення у Федрезерві за наказом політиків? Виглядає, ніби на них тиснули, аби вони хоча б удали, що працюють", - вважає економіст Макс Вульф.
Такі заяви Федрезерву виявилися несподіваними для гравців фондового ринку. Американські біржі відреагували обвалом котирувань. Доу Джонс знизився на 2,5%, S&P втратив 3%, Насдак – 2%.
"Справжній результат цієї програми ми побачимо лише в листопаді, або навіть у 2012-му. Одразу можу сказати, що він буде негативний. Адже рівень прибутковості за довгостроковими борговими паперами ймовірно знизиться, і це призведе до подальшого зростання зовнішнього боргу Сполучених Штатів", - попередив економіст Пол Белью.
Не пройшло рішення Федрезерву і повз рейтингові агенції. Штатам уже пригрозили погіршенням оцінок. А "Мудіз" знизила довгостроковий рейтинг низки американських банків. Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас