Зеллік: Криза розвинених економік може розорити країни, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеллік: Криза розвинених економік може розорити країни, що розвиваються

Казна та Політика
601
Криза економік розвиненого світу може спричинити за собою вкрай тяжкі наслідки для держав, що розвиваються, які нині забезпечують 50% зростання світового ВВП, тому Китаю та іншим лідерам країн "другого ешелону" слід стимулювати внутрішній попит як "буфер" від зовнішніх негативних впливів, заявив голова Світового банку Роберт Зеллік на прес-конференції в четвер.
За його словами, значне погіршення ситуації в економіках США та Європи призвело до того, що вперше за 16 років банк випустить огляд з ринків праці розвинутих країн. З точки зору експерта, на найбільшу увагу в умовах уповільнення темпів світової економіки заслуговують країни, що розвиваються. "У них не настільки великі обсяги бюджетів, поряд з найбіднішими країнами вони найбільше страждають від зростання цін на продовольство, а зменшення експорту веде до падіння економічної активності та зменшення вартості активів компаній", - сказав Зеллік.
При цьому він вважає, що світові лідери повинні вживати більш активних та скоординованих зусиль для стабілізації ситуації. "У 2008 році багато глав держав не бачили або не хотіли помічати жодних ознак кризи, що насувається. Зараз таких відмовок вони собі дозволити не зможуть", - попереджає глава СБ.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас