Сума кредиту МВФ для Білорусі поки не визначена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сума кредиту МВФ для Білорусі поки не визначена

Кредит&Депозит
208
Сума можливого кредиту Міжнародного валютного фонду для Білорусі поки не визначена. Про це заявив "Прайму" у четвер заступник глави адміністрації президента Білорусі Андрій Кобяков.
"Поки про це говорити рано, тому що є інші джерела можливого залучення коштів, і цифра буде плавати", - сказав Кобяков, коментуючи значне розходження в оцінках суми можливого кредиту, які останнім часом озвучували офіційні особи Білорусі.
Уряд і Національний банк республіки 31 травня 2011 р. направили до МВФ звернення з проханням про надання стабілізаційного кредиту. При цьому озвучені пізніше офіційними особами суми, на які розраховує Білорусь, істотно різняться. Зокрема, за словами прем'єр-міністра Михайла Мясниковича, країна розраховує залучити кредитні ресурси обсягом 3,5-8 млрд доларів. У свою чергу, голова правління Нацбанку Надія Єрмакова 18 вересня заявляла про те, що кредит МВФ може скласти 5-8 млрд, а за оцінкою віце-прем'єра Сергія Румаса, озвученою на прес-конференції 21 вересня, Білорусь може претендувати на 3-7 млрд.
У 2009-2010 роках Білорусь отримала п'ять траншів кредиту МВФ, в результаті чого розмір ресурсів, наданих країні за програмою stand-by, склав близько 3,46 млрд доларів. Заключний, п'ятий, транш кредиту МВФ в рамках програми stand-by розміром близько 670 млн доларів Білорусь отримала в кінці березня 2010 року.
Тим часом, як повідомляється в четвер, голова правління Нацбанку Білорусі не змогла прибути на річні збори МВФ і Світового банку у Вашингтоні, оскільки США несвоєчасно надали їй в'їзну візу. Про це розповів офіційний представник МЗС Білорусі Андрій Савіних на брифінгу в Мінську.
Річні збори МВФ і Світового банку відбудуться з 22 по 25 вересня у Вашингтоні. Голова Нацбанку Єрмакова є представником Білорусі в МВФ, вона повинна була вирушити до Вашингтона 21 вересня у главі білоруської делегації.
У коментарі управління інформації Нацбанку Білорусі, що надійшов в РІА Новини, говориться: "Скасування запланованого візиту голови правління Національного банку Білорусі Надії Єрмакової до Вашингтона для участі в щорічному засіданні рад керівників Світового банку та Міжнародного валютного фонду пов'язана з повільністю, виявленою при оформленні в'їзної візи зовнішньополітичним відомством США".
У Нацбанку також заявили, що білоруська делегація, яка перебуває наразі у Вашингтоні, до складу якої входять міністр фінансів Андрій Харковець і міністр економіки Микола Снопков, "наділена всіма необхідними повноваженнями для ведення запланованих переговорів з раніше намічених питань".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас