S&P знизило рейтинги семи італійських банків через зниження кредитного рейтингу країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги семи італійських банків через зниження кредитного рейтингу країни

Валюта
505
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) знизило рейтинги семи італійських банків. Як повідомили представники агентства, причина такого рішення в ризику, пов'язаному з суверенним рейтингом країни. Вони уточнили, що знижені рейтинги Mediobanca SpA, Intesa Sanpaolo SpA, Findomestic Banca SpA, Banca IMI SpA, Banca Nazionale del Lavoro SpA, Banca Infrastrutture Innovazione e Sviluppo SpA і Cassa di Risparmio in Bologna SpA.
Раніше S&P знизило суверенний кредитний рейтинг Італії на один щабель - з A+ до А, прогноз щодо рейтингу "негативний".
Основними причинами зниження рейтингу Італії названо нестабільність економіки, зокрема податково-бюджетної сфери, а також проблеми політичного характеру. На думку аналітиків агентства, у Італії, третій економіці єврозони, на даний час немає передумов до економічного зростання, багато в чому через управлінську слабкість правлячої коаліції, не здатної приймати рішення для ефективної боротьби з кризою.
"Ми вважаємо, що через зниження темпів економічної активності Італії її владі буде складніше реалізувати поставлені цілі щодо скорочення бюджетного дефіциту", - вважають фахівці S&P.
За три дні до цього рішення міжнародне рейтингове агентство Moody's на місяць продовжило розгляд питання про зниження суверенного рейтингу Італії, який на даний момент знаходиться на рівні Aa2. Рішення про перегляд рейтингу Італії було прийнято з кількох причин: аналітики агентства врахували можливі негативні наслідки податково-бюджетної консолідації, необхідної Італії для скорочення держборгу, взяли до уваги той факт, що для країн єврозони зі зростаючим держборгом застосовуються альтернативні умови фінансування, а також згадали структурні проблеми в макроекономічній ситуації країни.
В останні місяці Італія стала об'єктом підвищеного занепокоєння інвесторів через застій в економіці і великий держборг. У цій ситуації влада Італії переглянула пакет заходів суворої економії для скорочення бюджетного дефіциту і стимулювання економічного зростання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас