Грецький парламент ратифікував закон, який допоможе країні отримати допомогу ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецький парламент ратифікував закон, який допоможе країні отримати допомогу ЄС

Казна та Політика
303
Парламент Греції в середу ратифікував закон, який забезпечить країні, яка відчуває економічні труднощі, довгострокову фінансову підтримку Євросоюзу.
За закон проголосували 183 депутати 300-місцевого парламенту, 38 виступили проти.
Законопроект наділяє Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) асигнуваннями ЄС у розмірі 440 млрд євро, які він зможе використовувати для "порятунку" суверенних країн. Критики фонду заявляють, що ліквідність в його розпорядженні недостатня для боротьби з повномасштабною кризою суверенного боргу в єврозоні.
EFSF буде відповідати за фінансування Греції при реалізації 109-мільярдного пакету допомоги, схваленого Євросоюзом у липні поточного року на додачу до 110 млрд кредитних підтримки Греції, які були виділені в травні 2010-го.
Документ перебуває в процесі ратифікації всіма 17 країнами єврозони.
Тим часом провідні профспілки Греції в середу повідомили про те, що країну в жовтні чекають два загальні страйки.
Добові страйки планується провести 5 та 19 жовтня, як заявили представники профспілки держслужбовців ADEDY і конфедерації працівників приватного сектора GSEE.
Зазвичай в дні загальних страйків в Греції закриті державні установи, навчальні заклади й банки. У лікарнях працює тільки черговий персонал. Також не ходять громадський транспорт, потяги і пороми, а участь у страйку диспетчерів аеропортів призводить до перебоїв з авіасполученням.
Профспілки протестують проти політики уряду, який в обмін на кредити ЄС і МВФ скорочує державні витрати, урізує зарплати і пенсії і підвищує податки.
Вже у четвер, 22 вересня, в Афінах пройде загальний добовий страйк транспорту, до якого також приєднається низка державних і муніципальних установ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас