Баррозу: Випуск єдиних бондів єврозони повинен бути розглянутий в рамках антикризового плану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Випуск єдиних бондів єврозони повинен бути розглянутий в рамках антикризового плану

Казна та Політика
142
Політичні лідери, які ведуть боротьбу з європейською борговою кризою, не повинні виключати можливості випуску єдиних облігацій єврозони, вважає голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.
Регуляторам необхідно розвивати засоби інтеграції, які зробили б можливим випуск таких інструментів, незважаючи на те, що цього не можна зробити негайно через опозицію Німеччині, заявив він. "Єврокомісія впевнена, що ми повинні розглядати цю можливість, - цитує слова М. Баррозу агентство Bloomberg. - Ми не говоримо, що потрібно робити це негайно. Питання вимагає обговорення, однак виключати можливість використання цих інструментів не можна".
Розмови про необхідність випуску єдиних облігацій єврозони тривають, оскільки безпрецедентні за обсягом пакети допомоги, надані країнами регіону та Європейським центральним банком (ЄЦБ) проблемним державам, поки так і не змогли послабити побоювання щодо боргової кризи, що почалася в Греції майже два роки тому.
За словами Баррозу, Єврокомісія "дуже скоро" представить пропозиції щодо випуску єдиних бондів. Між тим, він зазначив, що "випуск облігацій єврозони є частиною загального плану вирішення боргових проблем, а не панацеєю".
Німеччина і Франція виступають проти випуску єдиних облігацій, побоюючись, що це негативно позначиться на їх кредитних рейтингах, що перебувають наразі на максимальному рівні "AAA".
Глава Єврокомісії також зазначив, що країни єврозони повинні працювати над збільшенням економічної і фінансової інтеграції з метою забезпечення стабільності економіки регіону в довгостроковій перспективі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас