Бразилія має намір надати 10 млрд дол для подолання боргової кризи в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія має намір надати 10 млрд дол для подолання боргової кризи в Європі

Казна та Політика
388
Бразилія має намір надати 10 млрд дол для порятунку Європи і розраховує, що з неї приклад візьмуть інші країни, що розвиваються. Міністр фінансів країни Гвідо Мантега намір на зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків BRICS. яка відбудеться цього тижня, запропонувати своїм колегам взяти участь у порятунку Європи. Як заявило Reuters джерело, близьке до бразильського уряду, сама країна готова виділити для цих цілей 10 млрд дол, які мають надійти в спеціальний фонд МВФ. Ця допомога, зрозуміло, стане краплею в морі, але скоординовані зусилля країн можуть внести вагоміший внесок у вирішення європейської, а значить, і світової кризи.
Китай, Росія, Бразилія та Індія є власниками валютних резервів на суму більше 4 трлн дол, тому недивно, що їх роль у допомозі Старому Світу може виявитися досить значною. Питання лише в тому, чи захочуть вони витратитися. Китай, Індія і Росія і так вже пообіцяли виділити 70 млрд дол на збільшення ресурсів МВФ. Крім того, як повідомила в понеділок бразильська газета Valor Economico з посиланням на фінансового директора стабфонду EFSF Крістофа Франкеля, ряд країн BRICS вже придбав європейські держоблігації через фонд.
Це вже не перший виступ Бразилії з ініціативою підтримки Європи. Раніше ця латиноамериканська країна закликала інші великі країни, що розвиваються спільно викуповувати європейські боргові зобов'язання. Заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак, проте, заявляв, що попередніх переговорів на цю тему поки що не було. Водночас він не виключав, що подібні інвестиції все-таки можуть відбутися, але до цього питання треба підходити дуже обережно. "Наразі офіційних запитів з боку країн-членів ЄС про допомогу не надходило", - сказали в прес-службі російського Мінфіну.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас