Італійські бізнесмени подадуть позов до S&P через зниження рейтингу країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійські бізнесмени подадуть позов до S&P через зниження рейтингу країни

Казна та Політика
231
Дві промислові італійські групи - Adusbef і Federconsumatori підтвердили, що збираються подати позов до міжнародного рейтингового агентства Standard&Poor's у зв'язку з тим, що воно 20 вересня знизило суверенний рейтинг Італії. Про це повідомляє Bloomberg.
Як заявили в обох компаніях, позов до S&P вони планують подати протягом найближчого тижня. Adusbef і Federconsumatori вважають, що через зниження рейтингу Італії вони зазнають "значних збитків", передає Reuters. Розмір цього збитку в жодній з компаній не уточнили.
У групах зазначили, що дії S&P і ще одного великого агентства - Moody's призводять до підриву єдиної європейської валюти.
У свою чергу в S&P заявили, що перегляд рейтингу Італії не є політичним рішенням і заснований на "детальному і незалежному аналізі" економічного становища країни. До цього в агентстві також пояснили зниження рейтингу Італії з "А+" до "А" з "негативним" прогнозом "слабкими перспективами зростання економіки".
S&P 20 вересня також переглянуло прогноз зростання італійської економіки в 2011-2014 роках. Якщо раніше агентство очікувало, що в цей період ВВП Італії збільшиться на 1,3%, то тепер воно прогнозує, що зростання складе лише 0,7%.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас