МВФ: Європа і США можуть у 2012 році зануритися в нову рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Європа і США можуть у 2012 році зануритися в нову рецесію

Казна та Політика
714
Європа і США можуть у 2012 році зануритися в нову рецесію, якщо залишать без рішення нагальні економічні проблеми. Про це попереджає МВФ в новій редакції доповіді про перспективи глобальної економіки (World Economic Outlook).
Останнім часом зафіксовано різке зростання волатильності на ринках, оскільки інвестори побоюються поглиблення ситуації з європейськими боргами і чекають сповільнення темпів зростання американської економіки, наводить агентство Reuters пояснення експертів фонду.
МВФ знизив прогноз зростання економіки США і єврозони в 2011-2012 роках. Тепер фонд чекає зростання ВВП зони євро на 1,6% і 1,1% відповідно. Прогноз щодо темпів зростання американської економіки знижений до 1,5% за підсумками 2011 року та 1,8% за підсумками наступного року. Попередній прогноз передбачав зростання на 2,5% і 2,7% відповідно.
"Нерішучість політиків лише додає невизначеності поточній фінансовій ситуації, не кращим чином позначаючись на темпах зростання економіки", - йдеться в оновленій доповіді МВФ. При цьому експерти фонду вважають, що найбільш небезпечна для світової економіки зараз ситуація в Європі та США. Як повідомлялося раніше у вівторок, прогноз зростання світової економіки понижений до 4% у найближчі два роки. Три місяці тому МВФ чекав зростання на рівні 4,3% і 4,5% відповідно.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас