Меркель не хоче бачити Туреччину членом ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель не хоче бачити Туреччину членом ЄС

Казна та Політика
551
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти членства Туреччини в Європейському Союзі.
Про це вона заявила напередодні зустрічі з президентом Туреччини Абдуллою Гюлем, який перебуває з державним візитом у ФРН, повідомляє УкрІНФОРМ.
"Ми не хочемо повноправного членства Туреччини в ЄС. Але ми не бажаємо втратити Туреччину як важливого партнера", - зазначила глава німецького уряду.
Вона в черговий раз підтвердила доцільність будувати відносини між Анкарою і Брюсселем на базі "стратегічного партнерства".
У той же час президент Туреччини продовжує наполягати на бажанні своєї країни стати повноцінним членом ЄС. Про це він заявив після зустрічі з президентом ФРН Вульфом, а також у своїй промові в берлінському університеті імені Гумбольдта.
Нагадаємо, виступити в цьому навчальному закладі Абдулла Гюль зміг з двогодинним запізненням через анонімне повідомлення про нібито закладену в приміщенні вибухівку. Поліції довелося евакуювати частину будівлі, проте бомба так і не була знайдена. Незважаючи на застереження працівників правоохоронних органів, турецький лідер все-таки виступив з промовою, але в іншому залі університету.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас