Влада Греції спростувала повідомлення про референдум щодо виходу із зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Греції спростувала повідомлення про референдум щодо виходу із зони євро

Казна та Політика
284
Влада Греції не обговорює питання про організацію референдуму з приводу виходу із зони євро. Про це повідомив представник уряду республіки Ангелос Толкас. Таким чином, він спростував інформацію про відповідний намір грецького Кабінету міністрів, повідомляє Reuters.
Раніше в уряді неодноразово озвучували плани з винесення на плебісцит питань про політичні реформи в країні, проте відкидали можливість того, що громадян попросять висловити думку щодо членства обтяженої боргами республіки у валютному блоці.
За словами Толкаса, спрямований напередодні урядом до парламенту законопроект визначає лише параметри референдуму, без уточнення його предмета.
Нагадаємо, 19 вересня міжнародні кредитори Греції - Євросоюз (ЄС) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) надали владі цієї країни список з 15 заходів зі скорочення бюджетного дефіциту, реалізацію яких необхідно прискорити, щоб Греція змогла отримати наступний кредитний транш за програмою фінансової допомоги на 110 млрд євро. Згідно з документом, Греція повинна здійснити скорочення бюджетників, урізати або хоча б заморозити оклади держслужбовців і скоротити витрати на охорону здоров'я. Крім того, ЄС і МВФ наполягають на підвищенні тарифів на теплову енергію, ліквідації збиткових держпідприємств і прискоренні програми приватизації.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас