Кіпр почав нафтогазове буріння, незважаючи на погрози Туреччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр почав нафтогазове буріння, незважаючи на погрози Туреччини

Енергетика
212
Кіпр почав нафтогазове буріння на шельфі в східній частині Середземного моря, незважаючи на озвучені раніше сьогодні загрози Туреччини послати до берегів країни свої військові кораблі. При цьому директор кіпріотської енергетичної служби Солон Кассініс повідомив, що підготовчі роботи почалися напередодні ввечері, передає BBC.
Раніше сьогодні міністр енергетики Туреччини Танер Йилдиз заявив, що влада країни планує розпочати власну геологорозвідку в тому ж регіоні. Якщо ж аналогічні роботи будуть проводитися Кіпром, це буде розцінюватися Туреччиною як провокація, і кіпріотські судна будуть прибрані з району турецьким військовим флотом.
Влада Кіпру зазначили, що держава планує "використовувати суверенні права, які включають експлуатацію природних ресурсів у межах, передбачених міжнародним правом".
Туреччина не визнає "грецький" Кіпр незалежною державою і протестує проти проведення цією країною розвідки ресурсів. За словами турецької влади, ці операції можуть завадити переговорам про об'єднання турецької та грецької сторін розділеного Кіпру.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас