Пенсійний фонд України розробив закони для поліпшення платіжної дисципліни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний фонд України розробив закони для поліпшення платіжної дисципліни

Казна та Політика
482
Пенсійний фонд України (ПФУ) пропонує реструктуризувати заборгованість по сплаті єдиного внеску і списати пеню за боргами підприємств. Відповідний законопроект розміщений на офіційному сайті фонду.
Згідно з документом, платники податків, які протягом 6 місяців з дня набрання чинності законопроекту "Про заходи щодо стимулювання сплати поточних платежів щодо єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України" не мають заборгованості по сплаті єдиного внеску, мають право на розстрочення сум заборгованості за період до 31 грудня 2010 року.
Реструктуризація боргу передбачає його сплату рівними частинами терміном на 24 календарні місяці починаючи з місяця подання заяви платником.
Заяви, подані платниками податків пізніше шестимісячного терміну з дня набрання чинності даного законопроекту, не будуть розглянуті.
Договір про розстрочення підлягає достроковому розірванню, якщо страхувальник не сплачує в повному обсязі розстрочені платежі та поточні платежі щодо єдиного внеску протягом трьох базових звітних періодів.
Страхувальнику, який відповідно до договору про розстрочення в повному обсязі сплатить заборгованість і не допустить виникнення нової заборгованості по сплаті єдиного внеску за період дії договору, штрафи та пеня, пов'язані з цією заборгованістю, підлягають списанню.
Також Пенсійний фонд пропонує позбавляти "спрощенців" права платити єдиний або фіксований податок у разі несвоєчасної сплати єдиного соціального внеску.
Текст даного законопроекту розміщений на офіційному сайті фонду.
Даним документом пропонується ввести відповідні зміни до Податкового кодексу з метою своєчасної сплати єдиного внеску.
Відповідно до законопроекту, позбавлення права платити єдиний або фіксований податок настає з дня, наступного за податковим (звітним) періодом.
У ПФУ відзначають, що прийняття акта дозволить поліпшити платіжну дисципліну платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас