Moody's: "фінансовий маневр" Італії негативно вплине на борговий рейтинг місцевої влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: "фінансовий маневр" Італії негативно вплине на борговий рейтинг місцевої влади

Казна та Політика
370
Дії влади Італії з досягнення бездефіцитного держбюджету вже в 2013 році, а не роком пізніше, як планувалося спочатку, можуть негативно позначитися на борговому рейтингу регіональної і місцевої влади країни, повідомило міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service у своєму щотижневому кредитному прогнозі (Weekly Credit Outlook).
Минулого тижня палата депутатів національного парламенту Італії ухвалила урядовий декрет - так званий "фінансовий маневр", який спрямований на скорочення держвитрат на суму майже 54,3 млрд євро у період до кінця 2013 року.
Основні положення цього маневру були розроблені за настійною вимогою Європейського центрального банку, керівництво якого запропонувало Італії, що має один з найвищих зовнішніх боргів (120% ВВП), досягти бездефіцитного держбюджету вже в 2013 році. "Дані заходи надають неминучий додатковий тиск на вже розтягнуті бюджети, а також додають невизначеності щодо передачі повноважень і обов'язків органам місцевого самоврядування", - говориться в повідомленні агентства.
Минулої суботи Moody's на місяць продовжило період розгляду питання про зниження суверенного рейтингу Італії, який наразі стоїть на рівні "Aa2", в світі дедалі більш складних економічних і фінансових умов, а також політичних змін у регіоні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас