Євросоюз і МВФ зажадали від Греції прискорити реалізацію заходів щодо скорочення бюджетного дефіциту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз і МВФ зажадали від Греції прискорити реалізацію заходів щодо скорочення бюджетного дефіциту

Казна та Політика
297
Міжнародні кредитори Греції - Євросоюз (ЄС) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) надали владі цієї країни список з 15 заходів зі скорочення бюджетного дефіциту, реалізацію яких необхідно прискорити, щоб Греція змогла отримати наступний кредитний транш за програмою фінансової допомоги на 110 млрд євро. Перелік цих заходів сьогодні опублікували грецькі ЗМІ.
Згідно з документом, Греція повинна здійснити скорочення "бюджетників", урізати або хоча б заморозити оклади держслужбовців, скоротити витрати на охорону здоров'я. Крім того, ЄС і МВФ наполягають на підвищенні тарифів на теплову енергію, ліквідації збиткових держпідприємств і прискоренні програми приватизації, повідомляє Reuters.
Всі зазначені заходи вже були схвалені грецьким парламентом в червні 2011 р., проте уряд запізнюється з їх виконанням, що і стало причиною затримки з наданням Греції чергового траншу міжнародних кредитів. За даними місцевих ЗМІ, профільні міністерства повинні до сьогоднішнього дня викласти конкретні адміністративні заходи, яких вони мають намір вжити для виконання вимог ЄС і МВФ.
Минулого тижня представники ЄС повідомили, що рішення про перерахування Греції чергового кредитного траншу відкладено до середині жовтня 2011 р. Спочатку передбачалося, що ЄС і МВФ схвалять рішення про виділення Греції наступного кредитного траншу до вересня 2011 р. Проте на початку цього місяця інспектори ЄС і МВФ, які контролюють хід грецької програми скорочення бюджетного дефіциту і реструктуризації економіки, виїхали з Афін без якого-небудь рішення, а місцеві ЗМІ написали, що міжнародні кредитори незадоволені виконанням бюджетних цілей країни.
Грецьке Міністерство фінансів попереджає, що коштів у скарбниці залишилося до середини жовтня 2011 р. Без наступного кредитного траншу за програмою ЄС-МВФ Афінам майже напевно загрожує дефолт.
Євросоюз, МВФ і Європейський центробанк за підсумками чергового огляду грецької програми скорочення бюджетного дефіциту повинні схвалити виділення країні нового кредитного траншу розміром 8 млрд євро. На додаток до чинної кредитної програми Євросоюз наприкінці липня 2011 р. схвалив новий план фінансової допомоги Греції на суму 109 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас