Політик: Греція повинна оголосити себе банкрутом і залишити зону євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політик: Греція повинна оголосити себе банкрутом і залишити зону євро

Казна та Політика
695
Греція має оголосити себе банкрутом і залишити зону євро, вважає спікер парламенту Словаччини та лідер партії "Свобода та солідарність" Ріхард Сулик. Партія "Свобода та солідарність" входить до складу владної в Словаччині урядової коаліції.
Глава парламенту Словаччини вважає, що в нинішній кризовій ситуації в зоні євро держави-члени повинні жорстко дотримуватися правил функціонування євро і почати заощаджувати. "Перший крок - Греція повинна оголосити себе банкрутом. Не існує жодної можливості, щоб Греція виплатила борги ні зараз, ні в майбутньому, ні через 50 років", - сказав Сулик, слова якого цитує словацьке інформагентство SITA.
На думку спікера парламенту Словаччини, було б краще, якби Греція залишила єврозону. Сулик сказав також, що депутати його партії при ратифікації в парламенті Словаччини змін в Європейському фонді фінансової стабільності (EFSF) і розширенні його повноважень, голосуватимуть проти. "Ми будемо голосувати проти поганого рішення. Я шкодую, якщо ми створимо Європі (нові) проблеми", - сказав він.
У середині минулого року Греція отримала схвалення на зовнішню допомогу в 110 млрд євро від країн єврозони і МВФ, кредити повинні були надаватися протягом приблизно трьох років. Проте влада ЄС зрозуміла, що розрахованих щоквартальних порцій фінпідтримки буде недостатньо, додаткові кошти можуть знадобитися Греції не пізніше 2012 року. Влітку для країни був схвалений другий пакет допомоги мінімум на 109 млрд євро. Він повинен бути схвалений країнами єврозони на національних рівнях. Раніше влада Євросоюзу повідомляла, що сподівається на завершення погоджень другого "рятувального плану" для Греції до середини вересня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас