Французи хочуть уберегти євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французи хочуть уберегти євро

Валюта
654
Боргова криза породила євроскептицизм. Жителі Фінляндії, Нідерландів та Німеччини все більше допускають можливість виходу Греції із зони єдиної валюти. Однак серед французів ця думка практично відсутня. На питання, чи можливе повернення до національної валюти, франка, відповідь більшості однозначна - ні. Про це свідчать дані останніх соціологічних опитувань.
"Люди бояться повернення до франка. Це спричинить ізольованість країни, а всі вже звикли до єдиної Європи. Громадська думка у Франції однозначна - єврозона повинна залишатися цілісною", - заявив французький соціолог Фредірік Дабі.
Трохи заспокоїти ринки вдалося Німеччині та Франції. Лідери цих країн провели телефонні переговори з грецьким прем'єром і вкотре пообіцяли Афінам підтримку. Ангела Меркель і Ніколя Саркозі запевнили, що не допустять виходу Греції з Єврозони.
Міністр фінансів Франції Франсуа Баруан зазначив, що "Афінам необхідно бути послідовними і знайти прийнятні способи скорочення бюджету. А ЄС і МВФ натомість виконають свої зобов'язання - нададуть кредити".
Баруан також запевнив у стабільному майбутньому французьких банків. За його словами, вони достатньо сильні, щоб впоратися з ризиком дефолту Греції. Хоча і мають у своїх активах чималі суми боргових паперів країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас