Міненерго вважає збільшення транзиту через Україну більш вигідним для Росії, ніж будівництво "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго вважає збільшення транзиту через Україну більш вигідним для Росії, ніж будівництво "Південного потоку"

Енергетика
118
Міністерство енергетики та вугільної промисловості вважає, що збільшення транзиту газу через Україну економічно буде більш вигідним для Росії, ніж будівництво газопроводу "Південний потік".
Про це йдеться в повідомленні міністерства.
Коментуючи заяву заступника голови правління російського "Газпрому" Валерія Голубєва про недоцільність реалізації пропозиції про будівництво замість "Південного потоку" газопроводу по території України, міністр Юрій Бойко зазначив, що використання та збільшення завантаження української газотранспортної системи є, на його думку, все ж більш доцільним як для самої Росії, так і для європейських споживачів, ніж будівництво "Південного потоку".
"Пропозиції Президента України економічно вигідніші для Росії. Вони дозволять в рази скоротити витрати при збільшенні потужностей щодо прокачування російського газу в країни Європейського Союзу", - наводяться в повідомленні слова Бойка.
За словами міністра, будівництво "Південного потоку" обійдеться в 25 млрд доларів, що позначиться на цінах російського газу для споживачів у Європі.
Як повідомляло агентство, проект газопроводу "Південний потік" повинен пройти в обхід України від чорноморського узбережжя Росії до Болгарії і продовжитися до півдня Італії, а також до Австрії.
Потужність трубопроводу планується в обсязі 63 млрд куб. м на рік.
16 вересня Янукович запропонував Європейському Союзу та Росії прокласти по суші на півдні України газопровід як альтернативу "Південному потоку".
Раніше він пропонував ЄС і Росії модернізувати українську газотранспортну систему замість спорудження "Південного потоку".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас