Путін: Рішення про вступ до Митного союзу має приймати народ України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Рішення про вступ до Митного союзу має приймати народ України

Казна та Політика
537
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявляє, що рішення про вступ до Митного союзу має приймати український народ, і це вигідніше інтеграції в єврозону.
"Остаточне рішення завжди приймає народ тієї чи іншої країни в процесі відкритої дискусії, проведення передбачених законодавством країни певних процедур для прийняття рішень доленосного характеру", - сказав Путін.
При цьому він підкреслив, що це впевнений вибір кожної країни - визначати, до яких об'єднань їй вступати.
Російський прем'єр сумнівається, що в умовах проблем в єврозоні Україна буде приєднуватися до Євросоюзу. "Це абсолютно нереальні речі, але як стратегія цей вибір абсолютно можливий", - сказав він.
Путін підкреслив, що при цьому виникає питання економічної доцільності.
За його словами, це повинні визначати "наші українські друзі і колеги" - прагнути до єврозони чи використовувати наявні конкурентні переваги, пов'язані з величезною кооперацією економік України та Росії.
Він упевнений, що потрібно використовувати переваги єдиного транспорту, енергетики, використовувати переваги ментального і культурологічного характеру, відсутність мовних бар'єрів.
"Це величезний пласт факторів, які, безумовно, забезпечували б більшу конкурентоспроможність української, та й російської, та й економік всіх інших учасників Митного союзу. Тут немає ніяких сумнівів. Мені здається, що міркування, які говорять, що потрібно рухатися в інший бік, швидше за все, носять політико-емоційний характер, а якщо подивитися на цифри, на реалії, то стане ясно, що вигод у Митному союзі більше", - підкреслив Путін.
Крім того, він зауважив, що Митний союз буде інтегруватися у спільний європейський простір. За його словами, про створення єдиного євро-російського економічного простору заявляв Президент Франції Ніколя Саркозі.
"Одне іншому не суперечить, але, природно, ми не можемо і не будемо нічого нав'язувати нікому з наших партнерів. Зрештою, це має бути їхнім усвідомленим вибором. І ми будемо продовжувати співпрацювати (з Україною) в будь-якому випадку" , - сказав він.
Путін зазначив, що Президент України Віктор Янукович прийняв запрошення свого російського колеги Дмитра Медведєва відвідати Москву найближчим часом (24 вересня) і у сторін буде можливість поговорити і подискутувати на ці теми.
При цьому Путін підкреслив, що розмова буде не просто як із сусідом, а як з другом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас