Путін: Боргова криза в США і Європі поглиблюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Боргова криза в США і Європі поглиблюється

Казна та Політика
829
Перспектива вирішення боргової кризи в Європі та США туманна, вважає прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.
"Боргова криза в Європі та США посилюється тим, що їхні економіки практично на межі рецесії. Ясності щодо їх оздоровлення як не було, так і немає. На жаль, для всіх нас, в тому числі і для Росії", - заявив він, виступаючи на міжнародному економічному форумі в Сочі.
Прем'єр підкреслив, що "ця перспектива, можливо, навіть далі, ніж це здавалося три роки тому".
За словами Путіна, криза суверенних боргів розвинених країн вимагає від політиків, економістів та інвесторів переосмислення традиційних підходів. "Літній струс в глобальній економіці вкотре нагадав, що моделі розвитку, що спираються на зростання боргу, не працюють", - вказав він. Очевидно, вважає прем'єр, що недавні лідери економічного розвитку поступаються своїми позиціями і "вже не можуть бути прикладом виваженої макроекономічної політики для решти світу".
Згідно з оцінкою глави уряду Росії, центри глобального зростання зміщуються, і в найближчі десять років упевнений підйом демонструватимуть саме країни, що розвиваються. Темпи цього зростання, сказав прем'єр РФ, в 2,5 рази перевищать аналогічні показники розвинених економік.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас