Нафта дорожчає на тлі новин від ЄЦБ і низького обсягу поставок з Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі новин від ЄЦБ і низького обсягу поставок з Лівії

Енергетика
300
Світові ціни на нафту зростають у п'ятницю на тлі намірів ЄЦБ спільно з низкою найбільших фінансових регуляторів підвищити рівень доларової ліквідності банків, а також через брак сировини у зв'язку з низьким рівнем виробництва в Лівії. Про це свідчать дані бірж.
Вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на торгах в Нью-Йорку станом на 8:50 мск збільшилася на 0,18 долара, або на 0,2% - до 89,58 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,5 долара, або на 0,45% - до 112,80 долара за барель.
Найбільші світові фінансові регулятори - ЄЦБ, ФРС США, ЦБ Великобританії, Японії і Швейцарії - оголосили в четвер про скоординовані дії з вливання доларової ліквідності в банківську систему, що зменшило побоювання щодо погіршення ситуації з борговою кризою в єврозоні.
На думку менеджера Newedge Group в Токіо Кена Хасегава (Ken Hasegawa), яку наводить агентство Bloomberg, позитивна динаміка котирувань нафти пов'язана зі зменшенням запасів у США і поставок з Північного моря. За тиждень, що завершився 9 вересня, комерційні запаси нафти на складах США знизилися на 6,7 млн барелів, хоча очікувалося зменшення лише на 3 млн.
До подорожчання «чорного золота» веде низький обсяг поставок з Лівії, збільшення якого планується протягом найближчих декількох днів. За словами офіційних осіб, до кінця року країна зможе виробляти 700 тис. барелів на добу, а до кінця 2012 року передбачається вийти на рівень виробництва в 1,6 млн барелів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас