Королевська: бюджет-2012 - відверта показуха для світової громадськості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: бюджет-2012 - відверта показуха для світової громадськості

Казна та Політика
612
Макроекономічні показники, закладені урядом у проект Державного бюджету на 2012 рік, не є реальними і, очевидно, написані для світової громадськості, а не для українського народу.
Про це журналістам заявила голова парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат України (фракція "БЮТ-Батіківщіна") Наталія Королевська.
"Пропонований бюджет - це не бюджет розвитку, а відверта показуха для світової громадськості. Проаналізувавши основні макропоказники бюджету, наш уряд можна тільки, як кажуть у народі, обійняти і плакати", - заявила Королевська.
"Макропоказники в проекті бюджету-2012 далекі від українкою реальності. Чого тільки варта рівень інфляції в 7,9%. Ніхто не сумнівається, що уряд за результатами року заявить про приборкання інфляції та успішне виконання бюджету. Але все це буде тільки на папері, а не на цінниках у магазинах", - заявляє депутат.
"Уряду не варто забувати про людей - вони не сліпі. Кожен українець сьогодні бачить, з якою швидкістю ростуть ціни на все. Так зване зростання ВВП на 5,5% досягається владою не за рахунок розвитку реального сектора економіки, а за рахунок пожвавлення на зовнішньому ринку та експорту сировини", - додала Королевська.
Нагадаємо, 14 вересня на засіданні Кабінету міністрів України був представлений проект держбюджету на 2012 рік, який сьогодні має бути переданий до парламенту.
Зокрема, Кабмін прогнозує в 2012 році зростання валового внутрішнього продукту на рівні 5,5%, дефіцит бюджету на рівні 2,5% валового внутрішнього продукту.
"Для розрахунку бюджету ми використовували зважений сценарій, який передбачає зростання реального ВВП на 5,5% і скорочення дефіциту державного сектора до 2,5% від ВВП порівняно з 3,5% в поточному році. Це гарантія стійкості фінансової системи держави за будь-якого розвитку подій", - сказав прем'єр-міністр Микола Азаров. Також він підкреслив, що навіть розвинені країни Європи не можуть утримати дефіцит бюджетів у межах "такого більш ніж помірного" показника.
При цьому Азаров зазначив, що бюджет 2012 року стане бюджетом пріоритетного розвитку внутрішнього ринку і стимулювання розвитку регіонів. Це буде бюджет соціального розвитку та створення нових робочих місць, - зазначив Азаров.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України своєю постановою від 31 серпня ц.р. схвалив прогнозні показники економічного і соціального розвитку країни на 2012 рік та основні макропоказники економічного і соціального розвитку на 2013 і 2014 роки.
Згідно з документом, в 2012 році, за оптимістичним сценарієм, зростання ВВП складе 6,5%, за песимістичним - 5%, номінальний ВВП - 1,5155 трлн. грн. і 1,505 трлн. грн. відповідно. Інфляція - 7,9% (за обома прогнозами). Зростання цін виробників промислової продукції - 9,7 і 9,4% відповідно.
Сальдо зовнішньоторговельного балансу - негативне 5,617 млрд. дол і 9,104 млрд. дол відповідно. Середня зарплата - 3, 175 тис. грн. і 3,127 тис. грн. Рівень безробіття - 7,2-7,7% (за обома варіантами прогнозу).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас