Лівія протягом 10 днів обіцяє відновити експорт нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівія протягом 10 днів обіцяє відновити експорт нафти

Енергетика
215
Лівія зможе почати експорт нафти протягом десяти днів - у цьому впевнений глава лівійської Національної нафтової корпорації Нурі Беруін, призначений на цю посаду після повалення режиму Каддафі.
Як передають Вести, за словами Беруіна, партія нафти, видобуток якої почалася на родовищі Сарир на сході країни, буде відправлена ​​зі східного лівійського порту Тобрук. Це родовище - єдине в Лівії, на якому поновився видобуток, перерваний після початку в лютому внутрішнього збройного конфлікту.
"У нас буде достатньо нафти для того, щоб відправити з Тобрука партію в один мільйон барелів протягом восьми-десяти днів", - заявив Нурі Беруін в інтерв'ю агентству Reuters.
За словами глави Національної нафтової корпорації, протягом шести місяців видобуток нафти в Лівії досягне рівня в 800 тисяч - один мільйон барелів на день. До початку збройного конфлікту в Лівії добували 1,6 мільйона барелів нафти на день.
"Наша проблема - не у видобутку, в устаткуванні, - сказав Беруін. - Ми сформували кризову групу з питань ремонту та забезпечення безпеки робіт".
Тим часом, як повідомило агентство Reuters, нідерландсько-швейцарська компанія Vitol вже запропонувала покупцям першу нафту, добуту в Лівії на родовищі Сарир. Говорячи про терміни майбутнього відвантаження нафти, компанія називає період з 1 по 10 жовтня. Ціна цієї нафти приблизно на 2,5 долара вища, ніж вартість бареля еталонного сорту марки Brent. На думку експертів, хоча лівійська нафта високо цінується завдяки своїй якості, запропонована ціна не є вигідною для переробних компаній.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас