Податкова: Залишки невідшкодованого ПДВ віддамо тільки "добросовісним" платникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова: Залишки невідшкодованого ПДВ віддамо тільки "добросовісним" платникам

Казна та Політика
429
Залишки боргу держави з невідшкодованого платникам ПДВ з 11,1 млрд грн станом на початок року скоротилися більш ніж на 4 млрд грн і сьогодні становлять 7,1 млрд грн.
Про це в ході оперативної наради повідомив заступник голови Державної податкової служби (ДПС) України Олександр Клименко.
Нагадаємо, що раніше в Мінфіні заявили, що після ухвалення Податкового кодексу відшкодування ПДВ проходить в повному обсязі, без боргів. Проте, за підрахунками Держказначейства, податкова повернула автоматичного ПДВ в три рази менше, ніж обіцяла.
Разом з тим, за словами податківця, відшкодування отримали тільки "ті, хто довів або підтвердив свій статус добросовісного платника".
"Принципово наша позиція залишається незмінною: жодне підприємство, щодо якого є хоча б мінімальні підозри щодо ухилення від оподаткування, з бюджету не отримає ні копійки", - зазначив О. Клименко.
Разом з тим він зазначив, що зараз спостерігається підвищення рівня добровільної сплати податків, і податкова служба "відповідно на це реагує - зменшує перевірки, переводить все більше платників у категорію "сумлінних".
"Такі взаємні поступки дозволяють успішно вирішувати застарілі проблеми з відшкодуванням ПДВ", - вважає він.
Нагадаємо, що за останніми даними, проект державного бюджету на 2012 рік передбачає відшкодування ПДВ розміром 45,8 млрд грн (в поточному 2011 - на суму понад 40 млрд грн).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас