МВФ не поспішає допомагати Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не поспішає допомагати Білорусі

Казна та Політика
89
Білорусь повинна лібералізувати обмінний курс своєї валюти, посилити грошово-кредитну та бюджетну політику, а також обмежити зростання зарплат, якщо хоче отримати нову фінансову допомогу від Міжнародного валютного фонду, сказав глава мінської місії організації.
"Виконавчий комітет має отримати від влади сильний і явний сигнал (про бажання проводити реформи) до того, як може бути схвалена нова програма", - сказав під час конференц-дзвінка журналістам Кріс Джарвіс, додавши, що "тому подальші кроки влади в найближчі декілька тижнів будуть вкрай важливими".
МВФ відправить нову місію в Мінськ 5-17 жовтня, щоб оцінити прогрес у проведенні узгоджених перетворень у сфері грошово-кредитної і бюджетної політики після того, як в червні місія дійшла висновку, що Білорусі так і не вдалося розробити чітку економічну програму.
"Наразі не досягнутий достатній консенсус з ключових питань грошово-кредитної політики та політики щодо валютного курсу, який би дозволив досягти угоди про програму", - йдеться в поширеній заяві фонду.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас