Експерт: Банку Англії може знадобитися збільшити викуп активів на 100 млрд фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Банку Англії може знадобитися збільшити викуп активів на 100 млрд фунтів

Валюта
200
Банку Англії може знадобитися збільшити обсяг програми викупу активів на 100 млрд фунтів стерлінгів (158 млрд доларів), щоб підтримати підйом економіки, вважає член Комітету з кредитно-грошової політики британського ЦБ Адам Позен.
Банк Англії втримує базову відсоткову ставу на рівні 0,5% річних з березня 2009 року, обсяг програми викупу активів був підвищений до 200 млрд фунтів у листопаді 2009 року і з цього часу залишається незмінним. "Ми повинні почати з покупки держоблігацій, в основному довгострокових, на вторинному ринку на суму мінімум 50 млрд фунтів на наступні три місяці, - цитує його слова агентство Bloomberg. - З урахуванням того, що прогноз для економіки може погіршитися, я вважаю, що обсяг викупу повинен буде скласти 75-100 млрд фунтів".
Керівництво Банку Англії, якому доводиться справлятися одночасно з прискоренням інфляції та ослабленням темпів економічного зростання, відмовилося розширити програму стимулювання економіки на засіданні, що відбулося минулого тижня.
Інфляція у Великобританії в серпні 2011 року прискорилася до 4,5% у річному вирахуванні в порівнянні з 4,4% у липні, вкотре перевищивши цільовий рівень британського ЦБ (2%).
За словами Позена, реалізована програма викупу бондів на 200 млрд фунтів дозволила збільшити зростання ВВП Великобританії на 1,5%, однак і підвищила інфляцію на 0,5%.
Він також запропонував створити новий держінститут, який займався б кредитуванням бізнесу. "Недавнє збільшення кредитних дефолтних свопів з облігацій британських та інших банків у тому випадку, якщо воно продовжиться, зробить умови залучення кредитів набагато складнішими", - вважає Позен.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас