Туркменістан готовий продавати Україні газ по 200 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туркменістан готовий продавати Україні газ по 200 доларів

Енергетика
5433
Туркменістан готовий продавати Україні газ по 200 доларів за тисячу кубометрів, але реалізувати це буде можливо не раніше 2015 року. Як пише "Сегодня" з посиланням на власні джерела, такої домовленості досяг в Туркменістані президент України Віктор Янукович.
За інформацією видання, президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов готовий надати Україні можливість видобувати газ на туркменському шельфі.
Вже зараз Україні дають можливість видобувати до 5 мільярдів кубів щорічно, і цей газ обійшовся б у 200 доларів за тисячу кубів. Але доставити цей газ в Україну можна тільки по російському газопроводу.
Альтернативна труба, без прокачування по російській території, очікується в 2015-му. Як повідомило джерело в делегації, газ з цієї труби в підсумку буде коштувати 270 доларів за тисячу кубів, але, крім спорудження газопроводу, потрібно ще побудувати термінал з прийому зрідженого газу, який також очікується в 2015 році.
Також сторони досягли домовленості, що внутрітуркменський газопровід "Схід-Захід" будуватимуть українські компанії. Крім того, українська група компаній буде головним постачальником труб для споруджуваного мегагазопроводу, який пройде по території Туркменістану, Афганістану, Пакистану та Індії.
Ще декілька проектів перебувають на стадії розробки. Так, українська компанія "Альтком" буде брати участь у тендері на будівництво злітно-посадочних смуг в аеропортах Туркменабат і Дашогуза, а також нового моста через Амудар'ю.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас