Віце-прем'єр Білорусі: "Сбербанк Росії" виділить "Білоруськалій" кредит в 1 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр Білорусі: "Сбербанк Росії" виділить "Білоруськалій" кредит в 1 млрд дол

Казна та Політика
181
"Сбербанк Росії" виділить ВАТ "Білоруськалій" кредит розміром 1 млрд дол без вимоги застави акцій, повідомив журналістам віце-прем'єр Білорусі Сергій Румас.
За його словами, сьогодні досягнута угода зі "Сбербанком Росії" про залучення "Білоруськалій" кредитних ресурсів обсягом 1 млрд дол для стабілізації ситуації на внутрішньому валютному ринку.
Румас повідомив, що відповідно до домовленостей надання в заставу акцій "Білоруськалій" як забезпечення повернення кредиту не передбачено.
Нагадаємо, на початку серпня ц.р. глава "Сбербанку" Герман Греф заявив, що "Сбербанк" і німецький Deutsche Bank нададуть "Білоруськалій" кредит на 2 млрд дол під забезпечення у вигляді експортних контрактів і заставу 35% акцій білоруського підприємства. Після цього генеральний директор ВАТ "Білоруськалій" Валерій Кирієнко заявив, що влада Білорусі відмовиться від цього кредиту, оскільки їх не влаштовують його умови. Він мав на увазі саме заставу 35% акцій "Білоруськалій".
ВАТ "Білоруськалій" - одне з найбільших підприємств Білорусі, орієнтоване на експорт. Воно на 100% належить державі. Акціонування підприємства завершилося у вересні 2010 р. Влада Білорусі оцінює підприємство в 30 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас