Кудрін: Ймовірність другої хвилі світової кризи зросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Ймовірність другої хвилі світової кризи зросла

Казна та Політика
1205
Виникнення другої хвилі світової економічної кризи стало більш ймовірним у порівнянні з початком літа 2011 року, вважає голова Мінфіну РФ Олексій Кудрін.
"Сьогодні ситуація дещо погіршилася. Я даю більший відсоток (імовірності повторення кризи)", - сказав Кудрін, виступаючи на конференції, присвяченій 20-річчю початку економічних реформ у Росії.
Глава Мінфіну уточнив, що в червні цього року під час Петербурзького економічного форуму він обговорював з колегами ймовірність другої хвилі кризи і оцінював її тоді в 25%.
"Старі проблеми не були повністю вирішені, а тепер вони проявилися гостріше... Мотор американської економіки не запрацював", - сказав Кудрін. За його словами, США так і не змінили економічну модель, і тому ситуація нагадує "хворого під крапельницею".
Глава Мінфіну відзначив, що досить гострі проблеми є і в Європі, де зараз обговорюється питання виведення з кризи грецької економіки. "Я вважаю, що Євросоюз мусить консолідуватися навколо порятунку своїх країн. Допущення слабкості або здача будь-якої з країн створить нові системні ризики", - сказав Кудрін.
На його думку, у випадку, якщо Євросоюзу не вдасться об'єднатися навколо вирішення проблем окремих країн, економіка може зіткнутися з наступною глибокою кризою.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас