БЮТ оскаржить пенсійну реформу в Конституційному суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ оскаржить пенсійну реформу в Конституційному суді

Казна та Політика
1087
Депутати від фракції "БЮТ-Батьківщина" підготували звернення до Конституційного суду України з вимогою визнати закон про пенсійну реформу неконституційним.
Про це в інтерв'ю телеканалу ICTV заявила голова парламентського комітету з питань промисловості і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат від БЮТ Наталія Королевська.
"Закон не гарантує людям справедливого нарахування пенсій, немає гарантій з боку держави, що люди будуть отримувати цю пенсію. Ми підготували звернення до Конституційного суду, його підписали депутати нашої фракції..." - повідомила вона.
Як повідомляє УНІАН, Королевська також ініціювала збір підписів громадян України з вимогою скасувати пенсійну реформу як антинародну і антиконституційну.
Нагадаємо, 9 вересня 2011 року Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи". Закон набере чинності з 1 жовтня 2011 року.
Даним законом пенсійний вік для жінок підвищено до 60 років, страховий стаж підвищений до 30 років для жінок і до 35 - для чоловіків. Пенсійний вік чоловіків-держслужбовців підвищено до 62 років. Розмір максимальної пенсії для осіб, які втратили працездатність, обмежується на рівні 7640 гривень. Також закон зменшує з 90% до 80% заробітну плату для нарахування пенсій держслужбовцям. Також законом передбачено створення приватних пенсійних фондів тощо.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас