Посол Росії: Газова суперечка активізувалася через наближення виборів в Україні та Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Росії: Газова суперечка активізувалася через наближення виборів в Україні та Росії

Енергетика
182
Посол Росії Михайло Зурабов пояснює активізацію газового спору наближенням виборів в Україні та Росії.
Про це він сказав журналістам.
"Я припускаю, що активізація діалогу, дискусії, до якої залучено зараз досить широкі групи представників експертного співтовариства, політикуму, громадськості, багато в чому зумовлена тим, що Росія і Україна вступають в певний активний політичний процес. Це, я думаю, багато в чому зумовлює тональність і емоційну хвилю... Точка зору про те ... що прийдешні вибори впливають на оцінки політиками процесів, що відбуваються, поза всякими сумнівами", - сказав він.
Зурабов відзначив, що з приходом в Україну нової влади українська сторона почала порушувати питання про перегляд газових угод, підписаних в 2009 році.
За його словами, діалог на цю тему не припинявся, і посол допускає, що рішення, що влаштовує обидві сторони, може бути знайдене.
Як повідомляло агентство, на початку серпня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Кабінет Міністрів розглядає можливість розірвання газових контрактів, укладених з Росією в 2009 році, в судовому порядку.
Експерти вважають, що Україна має підстави звернутися в Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма для зміни формули ціни на природний газ, закріпленої в контракті між російським "Газпромом" і Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України".
У той же час Президент Віктор Янукович вважає звернення в міжнародні судові інстанції крайнім кроком при перегляді контрактів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас