ЦБ Китаю вилучив 20 млрд юанів у державних кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Китаю вилучив 20 млрд юанів у державних кредиторів

Казна та Політика
267
Народний банк Китаю вилучив щонайменше 20 млрд юанів (3 млрд доларів) у низки державних кредиторів за допомогою спеціальних облігацій як покарання за захоплення кредитуванням в серпні, повідомило джерело з банківської сфери.
Центробанк Китаю змусив державні банки, включаючи Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank Corp. і Agricultural Bank of China Ltd., викупити спеціальні облігації за фіксованою ціною, повідомило джерело.
Точні умови угоди і ціна облігацій невідомі. Однак, якщо враховувати попередній досвід китайського Центробанку, то "каральні" облігації зазвичай мають завищену ціну і не перепродаються.
"Такий захід Центробанку - це всього лише маленьке покарання кредиторів, які неакуратно дотримуються вказівок банку", - сказав трейдер облігацій на внутрішньому ринку, який побажав залишитися неназваним.
Для щоденних міжбанківських операцій на відкритому ринку 20 млрд юанів - незначна сума. Приміром, цього тижня Народний банк Китаю влив 100 млрд юанів через стандартні операції на відкритому ринку.
"Покарання" було введено після зміни монетарної політики Центробанку Китаю в серпні, спрямованої на скорочення надлишкової ліквідності. Народний банк Китаю наказав банкам включити гарантійні депозити в обов'язкові резерви, виводячи з банківської системи близько 800-900 млрд юанів (125-141 млрд доларів).
"В цілому ліквідність на ринках залишається значною", - сказав трейдер. "Очікується, що Центробанк посилить спроби виведення надлишків ліквідності в найближчі тижні", - додав він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас