Мінфін не бачить підстав для встановлення збитків держбюджету від діяльності "Лівели" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін не бачить підстав для встановлення збитків держбюджету від діяльності "Лівели"

Енергетика
415
Міністерство фінансів не бачить законних підстав для встановлення збитків державного бюджету від безподаткового ввезення нафти та нафтопродуктів компанією "Лівела" (Полтавська область, дочірнє підприємство ТОВ "Тайстра").
Про це повідомив міністр фінансів Федір Ярошенко, виступаючи у Верховній Раді.
"Ввезення нафти і нафтопродуктів здійснювалося на підставі рішень судів. Враховуючи вимоги Конституції України, підстав для законного встановлення завданих збитків держави від діяльності це компанії немає", - сказав він.
Ярошенко додав, що у зв'язку з удосконаленням Податкового кодексу в подальшому можливість безподаткового ввезення в Україну будь-яких продуктів неможлива.
Як повідомляло агентство, Антимонопольний комітет в липні закрив провадження у справі про безподаткове ввезення в 2010 році нафтопродуктів компанією "Лівела" у зв'язку з її ліквідацією.
У грудні 2010 року "Лівела" була знята з податкового обліку Державної податкової службою.
На початку 2011 року Податкова здійснила позапланову перевірку діяльності компанії, за результатами якої порушень податкового законодавства виявлено не було.
Наприкінці березня 2011 року, тобто після ліквідації компанії, Вищий адміністративний суд відмовив Податкової в перегляді Верховним Судом рішення Вищого адмінсуду від 22 грудня 2010 року, яким було закрито провадження у справі про законність ввезення компанією "Лівела" нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ.
"Лівела" ввозила нафтопродукти в Україну з липня по грудень 2010 року.
У вересні-жовтні 2010 частка ввезених цією компанією в Україну нафтопродуктів досягала 50% від загального обсягу імпорту.
З грудня 2010 року компанія припинила безподатковий імпорт.
Збитки держави від її діяльність оцінювалися на рівні 3-5 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас