Україна вперше зажадала плату за проходження Керченської протоки кораблем ЧФ Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вперше зажадала плату за проходження Керченської протоки кораблем ЧФ Росії

Казна та Політика
3054
Україна вперше в історії двох держав зажадала плату за проходження Керченської протоки у російського військового корабля, повідомило джерело в штабі Чорноморського флоту (ЧФ).
Великий десантний корабель "Азов" Чорноморського флоту йде Керченською протокою в місто Азов для участі в урочистих заходах, присвячених дню міста. В Азов корабель повинен прийти в п'ятницю.
"Вперше в історії взаємин між Росією і Україною українська морська влада зажадала від командира "Азова" взяти на борт лоцмана і оплатити його послуги", - сказав співрозмовник агентства.
За його словами, через те, що такі послуги ніколи не надавались за плату російським кораблям, було вирішено слідувати в Азов іншим курсом - по російській стороні Керченської протоки, а потім через Темрюкську затоку.
Цей маршрут є мілководним, військові кораблі та цивільні судна зазвичай ним не користуються, але "Азов" має малу осадку, пояснило джерело в штабі ЧФ.
Президенти України і Росії 21 квітня 2010 року в Харкові підписали угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ у Криму після 2017 року на 25 років (до 2042 року) з можливим продовженням ще на п'ять років. В обмін на це Україна одержала знижку на російський газ, ціну на який зараз знову оскаржує.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас